Trouwringen

 

To the world you may be just one person, but to me you are the world!

© 2017 Voor: zegelring goud   Na: Trouwringen goud

© 2017 Trouwring Witgoud & Diamant

  © 2017  Touwringen Zilver &  Oorhangers Zilver

© 2016 Trouwring Goud & Witgoud

© 2017 Trouwringen zilver mat

Z-L Ring Goud & Robijn 2016

© 2016 Ring Goud & Robijn

Ring Witgoud SDR 2015    Ring Witgoud SDR 2 2015

© 2015 Ring witgoud & diamant

Ring BS 2016

© 2016 Ring zilver

© 2016 Ring Witgoud met afdruk van boomschors

 

Hoe ga ik te werk?

Ik neem graag mijn tijd om te luisteren naar het verhaal, de symboliek, de stijl en andere wensen van het koppel.  Met die input ga ik aan de slag om voor het koppel een ontwerp op maat te ontwerpen.

Hoe lang gaat dat duren?

Voor het ontwerpen van trouwringen neem ik graag mijn tijd, daarom heb ik graag 6 maanden voor de trouwdatum de eerste brainstorm met het koppel. Hoe meer tijd, hoe meer mijn inspiratie kan groeien en hoe beter ik kan ontwerpen naar een mooi resultaat.

Na de eerste brainstorm, maak ik enkele ontwerpen en bespreken we deze opnieuw. Zo werken we geleidelijk naar een definitief ontwerp. Hoeveel brainstormsessies zijn er? Dat hang er vanaf hoe snel we tot een eindresultaat komen. Ik blijf tekenen en aanpassen tot we eruit komen en het koppel de trouwringen van hun dromen heeft!

 

Hoeveel zal dat kosten?

Dat kan ik nooit 100% op voorhand bepalen omdat ik dan nog geen idee heb waar we naartoe gaan. Ik kan een inschatting maken maar deze is zeker niet bindend.

Wanneer ik, tijdens het proces, weet waar we naartoe gaan, maak ik een gedetailleerde offerte.

 

De prijs wordt bepaald door:

  • Keuze van het materiaal: zilver, goud of witgoud
  • Ontwerp op maat: Dat betekend dat ik veel denk, zoek, teken, schets, aanpas, technische mogelijkheden uitzoek…
  • Handwerk: Na dit proces begint het maken van de ringen. Dit is intensief handwerk, vakmanschap, liefde, zwoegen, werken en aanpassen tot het resultaat PERFECT is.
  • Externe onkosten bv. graveur, diamantje, …
  • Originele verpakking

 

Is dit duurder dan in de winkel?

Waarschijnlijk wel.

Elk stuk is uniek want ik maak geen seriewerk.

Ik probeer te ontwerpen wat het koppel nog niet heeft bedacht. Soms hebben ze een vaag idee maar weten nog niet echt hoe dat er visueel kan uitzien. Ik probeer dit aan te voelen, teken wat zij denken en voelen en probeer dit gevoel in trouwringen te gieten.

Soms zijn de smaken van man en vrouw verschillend. Dan probeer ik voor elk een ring te ontwerpen die aansluit aan hun smaak maar ook zo dat de ringen samen toch een geheel vormen.

Daarna maak ik de ringen volledig met mijn handen. Daar komt geen seriewerk bij kijken. Ik maak voor elk koppel een nieuw ontwerp dus elk werkproces is anders en uniek, net als het eindresultaat. Dit is intensief handwerk maar ik doe het met veel plezier en liefde.

Op het einde van de rit, krijgt het koppel een uniek en persoonlijk kunstwerk aan de vinger, zoals er geen 2de op de wereld is!

 

Garantie

  • Ik werk enkel met het hoogwaardig gehalte zilver Ag 925, goud AU750 & witgoud AU750. Het juweel wordt voorzien van een gravure om de echtheid van het materiaal aan te tonen.
  • Ik werk een ontwerp uit in overleg met de klant. De klant heeft eigen inbreng en stelt het juweel mee samen. Dit ontwerp blijft persoonlijk en word niet gereproduceerd voor anderen.
  • Ik garandeer een handgemaakt en kwaliteitsvol product.
  • Ik bied 1 jaar garantie op soldeernaden. Herstellingen na 1 jaar vallen buiten de garantie en dus onder slijtage.

 

Liefde … trouwen … trouwringen… het is iets speciaal en uniek.

Trouwringen ontwerpen vind ik dan ook een hele eer. Als een koppel blij naar huis gaat met hun trouwringen, ben ik ook blij dat ik een klein deeltje kan/mag bijdragen aan hun liefdesgeluk en hun droomdag.

 

Nog vragen over trouwringen?

Mail of bel me gerust of spring eens binnen in mijn atelier!

 

 

Geef een reactie