Trouwringen & Verlovingsringen

To the world you may be just one person, but to me you are the world!

Liefde … trouwen … trouwringen… het is iets speciaal en uniek.

Trouwringen mogen ontwerpen vind ik dan ook een hele eer. Als een koppel blij naar huis gaat met hun trouwringen, ben ik ook blij dat ik een klein deeltje kan/mag bijdragen aan hun liefdesgeluk.

Ontwerpfase

Ik neem graag mijn tijd om te luisteren naar het verhaal, de symboliek, de stijl en andere wensen van het koppel. Met die input ga ik aan de slag om voor het koppel een ontwerp op maat te schetsen.

Ik probeer te ontwerpen wat het koppel nog niet heeft bedacht. Soms hebben ze een vaag idee maar weten nog niet echt hoe dat er visueel kan uitzien. Ik probeer dit aan te voelen, teken wat zij denken en voelen en probeer dit gevoel in trouwringen te gieten.
Soms zijn de smaken van man en vrouw verschillend. Dan probeer ik voor elk een ring te ontwerpen die aansluit bij zijn en haar smaak maar ook zo dat de ringen samen toch een geheel vormen. Na de eerste brainstorm, maak ik enkele ontwerpen en bespreken we deze opnieuw. Zo werken we geleidelijk naar een definitief ontwerp. Hoeveel brainstormsessies zijn er? Dat hang er vanaf hoe snel we tot een eindresultaat komen. Ik blijf tekenen en aanpassen tot we eruit komen en het koppel de trouwringen van hun dromen heeft!

Uitvoerfase

Daarna maak ik de ringen volledig met mijn handen. Ik maak voor elk koppel een nieuw ontwerp dus elk werkproces is vaak anders en uniek, net als het eindresultaat. Dit is intensief handwerk maar ik doe het met veel plezier en liefde.
Op het einde van de rit, krijgt het koppel een uniek en persoonlijke set kleine kunstwerkjes mee naar huis, zoals er geen 2de set op de wereld is!

Hoe lang gaat dat duren?

Voor het ontwerpen van trouwringen neem ik graag mijn tijd, daarom heb ik graag 8 weken voor de trouwdatum de eerste brainstorm met het koppel. Hoe meer tijd, hoe meer mijn inspiratie kan groeien naar een mooi resultaat.

Hoeveel zal dat kosten?

Daar ik bij aanvang nooit 100% weet waar het ontwerp naartoe gaat, is vooraf een vast prijs bepalen erg moeilijk. Ik kan gaandeweg een inschatting maken en wanneer ik, tijdens het proces, weet waar we naartoe gaan, werk ik een gedetailleerde offerte uit.

De prijs wordt bepaald door:

  • Keuze van het materiaal: zilver, goud of witgoud
  • Gewicht van het materiaal: brede en zware ringen zijn duurder dan smalle ringen.
  • Ontwerp op maat: Dat betekend dat ik veel denk, zoek, teken, schets, aanpas, technische mogelijkheden uitzoek…
  • Handwerk: Na dit proces begint het maken van de ringen. Dit is intensief handwerk, vakmanschap, liefde, zwoegen, werken en aanpassen tot het resultaat PERFECT is.
  • Externe onkosten bv. graveur, diamantje, …
  • Originele verpakking

Indien het ontwerp het toelaat en op vraag van de klanten, werk ik ook met Fairtrade goud en zilver.

Garantie

  • Ik werk enkel met het hoogwaardig gehalte zilver Ag 925, goud AU750 & witgoud AU750. Het juweel wordt voorzien van een gravure om de echtheid van het materiaal aan te tonen.
  • Ik werk een ontwerp uit in overleg met de klant. De klant heeft eigen inbreng en stelt het juweel mee samen. Dit ontwerp blijft persoonlijk en word niet gereproduceerd voor anderen.
  • Ik garandeer een handgemaakt en kwaliteitsvol product.
  • Ik bied 1 jaar garantie op soldeernaden. Herstellingen na 1 jaar vallen buiten de garantie en dus onder slijtage.

 

Liefde … trouwen … trouwringen… het is iets speciaal en uniek.

Trouwringen ontwerpen vind ik dan ook een hele eer. Als een koppel blij naar huis gaat met hun trouwringen, ben ik ook blij dat ik een klein deeltje kan/mag bijdragen aan hun liefdesgeluk en hun droomdag.

 

Nog vragen over trouwringen?

Mail of bel me gerust of spring eens binnen in mijn atelier!